Ο χορός στην παιδική ηλικία προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή εκμάθηση βημάτων, τεχνικών και χορογραφιών.Όταν οι γονείς συνειδητοποιήσουν τη δύναμη και τις προοπτικές που δίνει η ενασχόληση του παιδιού με το χορό, τότε τα αποτελέσματα είναι ουσιώδη στην ψυχοσύνθεση και στην καλλιέργεια του τα οποία θα το συντροφεύσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο χορός είναι η μόνη δραστηριότητα που συγχρονίζει το μυαλό, την ψυχή και το σώμα με απόλυτη αρμονία. Με γνώμονα αυτή τη συνάρτηση και με βασικό παράγοντα την πειθαρχία του μυαλού που θα πρέπει να εφαρμόζεται από το δάσκαλο προς το μαθητή, το παιδί μαθαίνει πρώτα από όλα τη βασική αρχή της λειτουργίας της ζωής του που είναι η πειθαρχία με την επικοινωνία μυαλού, σώματος και ψυχής.

Αν ο γονιός και ο δάσκαλος καταφέρουν να κερδίσουν το παιδικό μυαλό πείθοντάς το ότι ο χορός δεν είναι απλά μια διασκέδαση αλλά ούτε ένας καταναγκασμός, τότε το παιδί ξαναγεννιέται μέσα από τον χορό και επαναπροσδιορίζεται σε όλες τις πτυχές των μαθησιακών του χρόνων.

Η λεπτή γραμμή σε όλα τα παραπάνω, το κλειδί δηλαδή της επιτυχίας, είναι η επιλογή του σωστού δασκάλου. Ο σωστός δάσκαλος είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να λειτουργεί συνειδητοποιημένα και με απόλυτη ευθύνη και γνώση της εργασίας του. Δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι αρμόδιοι να διδάξουν παιδιά και αυτό είναι ένα στοιχείο εξίσου λεπτό. Οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, χωρίς να γίνονται υπερβολικοί αλλά ούτε και αδιάφοροι.

Το βασικό κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι η επιβολή των δικών τους ανασφαλειών και καθοδηγητικών γραμμών προς τον δάσκαλο αλλά ούτε και η απλή επιλογή με βάση τη βολικότητα του χρόνου και των λοιπών δραστηριοτήτων τους.Σωστή επιλογή δασκάλου σημαίνει δάσκαλος με εμπειρία, γνώσεις παιδοψυχολογίας, μεταδοτικότητας, ευαισθησίας και σθένους.

Η αυστηρότητα του δασκάλου σε αυτές τις μικρές ηλικίες είναι βασικό στοιχείο εκπαίδευσης, αλλά θα πρέπει πάντα να ισορροπείται και να συνοδεύεται με την μετάδοση της χαράς και της ευχαρίστησης. Όταν αυτός ο βασικός δυαδικός ρόλος εκπαίδευσης παύει να υφίσταται, τότε όχι μόνο δεν μπορούν να υπάρξουν ευεργετικά αποτελέσματα προς το μαθητή, αλλά αντίθετα τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.Τα αποτελέσματα της αξίας του χορού ως βασικής εκπαίδευσης στο παιδί τα αντιλαμβάνονται οι γονείς εις βάθος χρόνου. Η σωστή χορευτική εκπαίδευση του παιδιού αποτελεί επένδυση για το χαρακτήρα του στο παρόν και στο μέλλον του.Επενδύστε σωστά λοιπόν και εμπιστευτείτε το χορό για όλα αυτά που έχει να προσφέρει πάντα με τις σωστές κινήσεις με τα σωστά, υπομονετικά βήματα!

Θεοδώρα Σατολιά

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2015

contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?